Vaellussukat ja metsästyssukat

Vaellussukat retkeilijän kengissä toimivat oikein silloin, kun ne pitävät jalat kuivina ja hiertymättöminä.

Passiketjussa myöhäissyksyn rapsakoina aamuina istuva metsästäjä taas tarvitsee jalkaansa erityisen lämpimät metsästyssukat. Patikoijalle toimivat sukat taas ovat sellaiset, jotka pysyvät paikallaan ja siirtävät kosteuden pois iholta.

Lue eteenpäin, niin tiedät, mitkä ovat parhaat vaellussukat sinun luonnossa liikkumisen tarpeisiisi! Toimitamme Suomessa valmistetut vaellussukat sinulle 2–3 arkipäivässä.

Vaellussukat – mitä hifistelyä tämä oikein on? Eikö hyvät kengät metsässä riitä?

Oletko sinäkin yksi niistä ulkoilmaihmisistä, joka panostaa vaelluskenkiin satoja euroja, mutta laatukengistä huolimatta sujauttaa jalkaansa vanhat, ohuet puuvillasukat? Jos nyökyttelet hiljaa mielessäsi, niin tiedäthän, että sukan rooli hiertymien syntymisessä ja varpaiden palelemisessa on todella merkittävä?

Hyvä, että luet nyt tätä sivua. Kerromme sinulle, miten vältät tyypillisimmät luonnossa liikkujan sukkavirheet, jotka johtavat vähintäänkin kylmännihkeisiin varpaisiin ja kipeisiin rakkoihin.

1012_vaellus-sukat

Sukkasuosituksemme runsasta kävelyä sisältävään eräilyyn

Me GreenGo:lla käytämme ainoastaan mulesing-vapaata merinovillaa. 

Sukat vaellukselle ja metsästykseen: näin vältät hiertymät

Vaellussukat ja -kengät aiheuttavat hiertymiä erityisesti silloin, kun sukka ei pysy kävellessä kunnolla paikallaan. Tilannetta pahentaa etenkin kesällä, jos sekä iho että vaellussukka ovat hiukan hikiset ja jalka pääsee liikkumaan kengän sisällä.

Valitse siis sukat vaellukselle tai paljon kävelyä sisältävään metsästykseen näin:

 1.  Pue kuivaan jalkaan ensimmäiseksi tekninen alussukka.
  Keinokuituinen sukka siirtää kosteuden iholta tehokkaasti pois ja pitää ihon kuivana. Ole tarkka, että sukka on juuri oikean kokoinen, jotta se pysyy hyvin paikallaan. Meillä kokotaulukko on tarkka, sillä valmistamme sukkia materiaalista riippuen 2-2 koon väleillä (esim. 37–38, 39–40 jne).
 2.  Lisää alussukan päälle merinovillasukka.
  Koska puet merinovillaiset vaellussukat alussukan päälle, suosittelemme valitsemaan normaalia kokoasi yhden koon isommat sukat. Merinovilla siirtää kosteuden pois teknisen sukan pinnasta ja auttaa näin varmistamaan, että jalkasi pysyy kuivana. Yksi merinovillan ainutlaatuisista ominaisuuksista on se, että se lämmittää kylmällä säällä (kosteanakin) ja toisaalta viilentää kuumalla kesäkelillä.

Kahdet vaellussukat päällekkäin siirtävät hiertymisen sukkien väliin, jolloin ihosi pääsee vähemmällä.

Parhaat metsästyssukat kylmälle säälle – näillä sukilla varmistat, että varpaasi eivät palele

Kun haluat varmistaa, että jalkasi pysyvät lämpiminä, suosittelemme jälleen merinovillaa.

Varpaiden palelemista voit helpottaa sukkien avulla kahdella tavalla:

 1.  Laita ihoa vasten sukka, joka siirtää kosteuden pois.
  Märkä tuntuu erityisen epämiellyttävältä silloin kun on kylmää. Puuvillasukka ihoa vasten on siis todella huono vaihtoehto, sillä se imee kosteutta itseensä. Suosittelemme palelevillekin varpaille teknistä alussukkaa, joka siirtää kylmän nihkeyden pois iholtasi.
 2.  Valitse toiseksi sukaksi ilmava, muhkea merinovilla.
  Paras eriste on tunnetusti ilma, joten lämmön takaamiseksi suosittelen valitsemaan sukat, joiden kudokseen mahtuu ilmaa.

Kun puet sukkia päällekkäin, valitse alimmaiseksi juuri oman jalkasi kokoinen sukka ja lisää päälle koon verran suurempi sukka. Tällöin varpaasi eivät joudu viettämään päiväänsä turhan tiukassa paketissa ja verikin kiertää mukavasti!

Thermocool-merinovilla froteesukat

Parhaat vaellussukat monen päivän luontoretkelle

Jos lähdet useamman päivän vaellukselle tai metsästysretkelle, pakkaa mukaasi joka päivälle puhtaat alussukat. Merinovillasukkia sinun ei tarvitse vaihtaa joka päivä. Miksi näin?

 1.  Alussukat hikoavat ja niihin tarttuu jaloistasi irtoava lika.
  Hiestä kovettunut ja muutenkin likainen sukka ei siirrä kosteutta yhtä tehokkaasti kuin puhdas. Lisäksi koppuraiset kohdat sukassa hiertävät jalkasi hetkessä vereslihalle.
 2.  Merinovillasukille reissun päällä riittää tuuletus.
  Vaikka merinovillasukkia sinun ei tarvitse vaihtaa puhtaisiin päivittäin, pakkaa silti vaellukselle mukaan myös muutamat vaihtomerinovillasukat, jotta saat kuivatettua ja tuuletettua kostuneet sukat ennen kuin laitat ne takaisin jalkaasi.

Sukkasuosituksemme rauhallisempaan luonnosta nauttimiseen

Me GreenGo:lla käytämme ainoastaan mulesing-vapaata merinovillaa. Näistä vaellussukista on hyvä kokemuksia!

Hyvät vaellussukat, jotka ostamalla tuet suomalaista yrittäjyyttä

Valitse jalkaasi GreenGo:n kotimaiset, merinovillaiset vaellussukat ja tuet samalla suomalaista yrittäjyyttä. Kaikki tuotteemme ovat avainlipputuotteita.

GreenGo on täysin suomalainen yritys, valmistamme kaikki valikoimassamme olevat sukat omassa tehtaassamme Orivedellä. Ostamalla kotimaassa valmistetut vaellussukat, olet mukana luomassa Suomeen työpaikkoja.

 

GreenGo-sukat – ympäristöystävällisyys kiinteä osa tuotantoprosessia

Käytämme GreenGo-sukissa ainoastaan parhaita, testattuja ja Öko-Tex 100 -standardin täyttäviä eurooppalaisia lankoja. Meille on tärkeää, että sukkiemme tuotantoprosessi pysyy ympäristöystävällisenä alusta loppuun saakka.

Kaikki sukissa käyttämämme langat ovat testattuja ja huolellisesti valittuja, eikä niihin ole lisätty terveydelle haitallisia lisä- tai käsittelyaineita. Luonnollisesti myös merinovillamme on mulesing-vapaata.

Tyypillinen toimitusaikamme on 2–3 päivää.

leima_meilla_on_sininen_lapinakyva