Sukkien materiaali

 

GreenGo-sukissa käytetään ainoastaan parhaita EUROOPPALAISIA lankoja.
Kaikki sukissa käyttämämme langat ovat testattuja ja huolellisesti valittuja.
Langat TÄYTTÄVÄT Öko-Tex 100-standardin, eikä niihin ole lisätty terveydelle haitallisia lisä- tai käsittelyaineita.
Meille tärkeää on myös koko tuotantoprosessin läpi kestävä YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS!

 

Merinovilla 


Erinomainen materiaali erityisesti vaellus- ja ulkokäyttöön tarkoitettujen villapaitojen, asusteiden ja alusvaatteiden valmistusmateriaali.
Aito ja laadukas merinovilla on todella lämmin ja varsin kestävä materiaali, joka myös tuntuu mukavalta ihoa vasten eikä kutita yleensä edes herkkäihoisimpia.
Hengittävänä luonnon materiaalina merinovilla ei tunnu ihoa vasten hikiseltä, joten materiaalin käyttökausi ei rajoitu ainoastaan talven paukkupakkasiin vaan merinovillasta valmistettuja sukkia voidaan käyttää ympäri vuoden. Merinovilla on varsin hengittävää ja nopeasti kuivuvaa joten materiaali ei ole kovinkaan herkkää imemään hajuja itseensä eli hikisessäkään käytössä merinovilla ei ala haista, kunhan tekstiili puhdistetaan käytön jälkeen asianmukaisesti. Koostumuksensa ansiosta merinovillasukat ovat kosteudensiirto ja lämmöntasaus ominaisuuksiltaan omaa luokkaansa ja se voi imeä jopa 20-30% kosteutta ennen kuin materiaali alkaa menettämään käyttömukavuuttaan.

Kaikki käyttämämme merinovilla on mulesing-vapaata.

Kampapuuvilla


Puuvilla on pehmeä luonnonkuitu. Se on yleisimmin käytettävä luonnonkuitu langoissa ja tekstiileissä.
Sen ominaisuuksiin kuuluu hyvä kosteuden imukyky, lujuus, pesunkestävyys ja materiaali puuvilla tuntuu mukavalta ihoa vasten.
Kampapuuvillasukat ovatkin varma valinta ympärivuotiseen käyttöön.
Kampapuuvilla on pitkäkuituista puuvillaa, joka on mekaanisesti erotettu lyhytkuituisesta karstapuuvillasta.
Tavallinen puuvilla eli karstapuuvilla on lyhytkuituista ja karkeaa verrattuna kampapuuvillaan.
Sileäpintainen kampapuuvilla on lisäksi paljon kestävämpää ja on hieman arvokkaampaa kuin tavallinen puuvilla.

Pellava

 
Pellavan ominaisuuksiin kuuluu hyvä hengittävyys ja imukyky sekä kiilto ja erinomainen lujuus joka tekee pellavaa sisältävistä sukista erittäin hyvin kulutusta kestävät. Pellava on materiaalina tunnettu erinomaisesta lämmönjohtamiskyvystään minkä ansiosta sukat tuntuvat aina sopivan lämpöisiltä ihoa vasten oli sitten kylmä tai kuuma. Luonnostaan likaa hylkivänä antiseptisena materiaalina se sitoo ja luovuttaa kosteutta tehokkaasti ja ne tuntuvat ihoa vasten kuivilta kosteanakin. Kaikista luonnonkuiduista pellava allergisoi vähiten ja siksi se on ihoystävällinen ja sopii hyvin myös allergisille. Se on myös luonnonystävän valinta sillä pellavan kasvatukseen ei juurikaan tarvita torjunta-aineita tai keinokastelua. 
Pellavasukat kestävät oikein hoidettuina erittäin kauan.

Polypropeeni

 
Polypropeeni on kevyt ja luja keinokuitu, joka kestää erittäin hyvin kulutusta.
Kuitu läpäisee hyvin vettä ja eristää lämpöä. Sukissa kuitua käytetään sen hyvän lämmöneristävyyden vuoksi. Se ei myöskään ime itseensä kosteutta vaan siirtää sitä. Tämän ominaisuuden vuoksi polyprropyleenia käytetään mm. urheilussa käytettävissä alusasuissa, jolloin polypropeenineulos siirtää kosteuden pois ihon pinnalta seuraavaan vaatekerrokseen ja iho tuntuu kuivalta. Polypropyleenistä valmistetut sukat toimivatkin erinomaisesti esimerkiksi merinovillasukkien alla.

Polyamidi

 
Polyamidi on keinokuitu, joka on erityisen vahvaa ja sillä on erittäin hyvä kulutuksenkesto.
Polyamidia käytetään yleisesti
esimerkiksi villan ja puuvillan seassa mikä parantaa entisestään sukkien kestävyyttä.

Elastaani

 
Elastaani on tekokuitu ja se on erittäin joustava ja entiseen pituuteensa palautuva kuitu.
Elastaania käytetään aina jonkun toisen kuidun kanssa.
Elastaania käytetään sukissa mm. resorineuloksissa ja muissa materiaaleissa, joissa tarvitaan istuvuutta ja / tai joustoa.