Pitkät sukat – valitse sopivin materiaali sukkien käyttötarkoituksen mukaan

Pitkät sukat ovat monipuolinen ja hyödyllinen lisä jokaisen vaatekaappiin. Ne tarjoavat ensisijaisesti mukavuutta ja lämpöä kylmiin vuodenaikoihin, mutta tiedämme kuitenkin jokainen, miten myös viileinä kesäiltoina saattaa yllättäen tehdä mieli nykäistä pitkävartiset sukat nilkkojen suojaksi. Pitkien sukkien sesonki pohjolassa jatkuu siis ympäri vuoden!

Tässä blogissa kerromme erilaisten sukkamateriaalien ja -mallien hyödyistä, jotta tiedät, millaiset pitkävartiset sukat sopivat omaan käyttöösi parhaiten.

Mukavimmat pitkät sukat valmistuvat merinovillasta

Merinovillan mukavuus perustuu materiaalin pehmeyteen, sillä merinovilla ei tyypillisesti kutita herkkääkään ihoa. Merinovillasukat lisäksi hengittävät hyvin, eivät haudo kosteutta ja pitävät jalat lämpöisinä. Pitkät sukat merinovillasta lämmittävät jalkojasi aina varpaista polviin asti, joten ne ovat ihanteellinen valinta erityisesti kylminä talvipäivinä, mutta myös viileinä syys- ja kevätiltoina.

Me valmistamme kaikki merinovillasukkamme Oriveden tehtaallamme ja materiaalina käytämme tietenkin vain mulesing-vapaata merinovillaa. Sopisiko sinun käyttöösi valikoimamme erimerkiksi ohuet merinovillaiset polvisukat tai hiukan matalammalla ja kiristämättömällä varrella varusteltu ohut merinovillasukka?

Pitkävartiset merinovillasukat
Ohuet merinosukat eläinkuosilla

”Todella mieluisat sukat. Nämä olivat itselle ja käytössä, muut ovat tulevia joululahjoja.”
-Kaija Kiiskinen

Pitkät sukat kylmille varpaille? Superpesty villa on loistava ratkaisu

Etsitkö pitkävartisia sukkia, jotka olisivat vielä merinovillaakin tuhdimmat ja paksummat? Siinä tapauksessa sinun kannattaa kääntää katseesi superpestyyn villaan. Superpesty villa on lampaanvillaa, josta on poistettu villan haasteelliset ominaisuudet, kuten kutina, huopuminen ja karheus.

Myös superpesty villa on merinovillan tapaan pehmeää ja kutittamatonta, joten se on helppo pukea paljasta ihoa vasten. Me GreenGo:lla valmistamme kaikki villasukat Öko-Tex 100 -standardin täyttävistä langoista, joten langoissa, joista villasukat on tehty, ei ole ihoa ärsyttäviä tai muita ihmiskeholle haitallisia kemikaaleja.

Huomaathan kuitenkin, että meidän superpestystä villasta valmistetut pitkävartiset sukat ovat sen verran paksut, että ne eivät mahdu napakasti istuvan kengän sisään. Kumisaappaaseen tai väljempään retkeilykenkään saapassukkamme sen sijaan sujahtaa mainiosti! Tämä sukka toimii myös hyvin perinteisen, käsin kudotun villasukan tapaan.

Saapassukka

Tekniset naisten ja miesten pitkät sukat aktiivisempaan liikkeeseen

Jos tarkoituksesi on liikkua paljon – esimerkiksi retkeillä pidempiä päivämatkoja, lasketella tai vaikka käydä juoksulenkillä kylmällä kelillä – tarvitset ehdottomasti pitkät sukat, jotka pysyvät paikallaan ja ovat juuri oikean kokoiset sinulle. Kengässä tai monossa rypistyvä tai jalasta valuva sukka on erityisen tehokas hiertämään rakkoja hikoavaan jalkaan, joten sinun kannattaa todella valita pitkävartiset sukat, joka istuu hyvin.

Meidän valikoimastamme suosittelemme tutustumaan valikoimamme tekniseen polvisukkaan. Tässä polvisukassa on pehmeä merinovilla-froteepohja, sekä säärtä suojaavat ja lämmittävät pehmikkeet.

Me GreenGo:lla valmistamme kaikki sukkamme tarkan kokotaulukon mukaan, sillä eihän koon XS-XL paitakaan istu kunnolla oikein kenellekään. Meidän kokotaulukossamme numerointi etenee sukan materiaalista riippuen 2–3 koon välein, jotta varmistamme asiakkaidemme jalkaan aidosti istuvat sukat.

”Parhaat sukat, mitä olen kokeillut korkeiden vaelluskenkien kanssa. Eivät valu tai rullaudu makkaralle. Näitä tilaan seuraavalla keralla lisää.”
-Tiina

Pitkävartiset sukat voit korvata myös säärystimillä

Jos pitkät sukat eivät kuitenkaan tunnu ihan omalta ratkaisulta, voit valita myös säärystimet nilkkojen ja pohkeidesi lämmittäjäksi. Säärystimen hyviin puoliin lukeutuu erityisesti se, että lisälämpöä saadaksesi sinun ei tarvitse yrittää saada mahtumaan paksuja sukkia kävelykenkiisi.

GreenGo-säärystimet on valmistettu mulesing-vapaasta merinovillasta, mutta sen lisäksi säärystimiin on yhdistetty akryyliä, polyamidia ja elastaania, jotta tuote kestäisi arjen käyttöä paremmin ja materiaali joustaisi juuri sopivasti.

6 syytä valita pitkävartiset sukat juuri GreenGo:lta

  1. Valmistamme kaikki sukkamme omassa tehtaassamme Suomessa, Pirkanmaan Orivedellä.
  2. Käytämme ainoastaan mulesing-vapaata merinovillaa.
  3. Kaikki sukissa käyttämämme langat ovat turvallisia, testattuja, Öko Tex 100 -standardin täyttäviä eurooppalaisia lankoja.
  4. Kokotaulukkomme on tarkka, joten sukkamme istuu jalkaasi hyvin.
  5. Toimitamme tuotteesi 2–3 arkipäivässä.
  6. Yli 50 € tilaukset saat ilman postikuluja!

Valitse itsellesi sopivimmat kotimaiset pitkät sukat ja tilaa nyt!

1 kommentti

  1. […] Lue myös: Pitkät sukat – valitse sopivin materiaali sukkien käyttötarkoituksen mukaan […]

Kirjoita kommentti