Kylmät jalat ja varpaat
Lue Sukkaproffan vinkit kylmistä jaloista ja varpaista kärsiville!
Onko sinullakin kylmät jalat? Tällöin sinulle lienee siis myös tuttua villasukkiin sonnustautuminen niin toimistolla, kesäjuhlissa kuin omassa sängyssäsikin… Entä kulkeeko reissulaukussasi puhelimen laturin vieressä aina myös luottovillasukat?
Sinä ja kylmät jalkasi ette ole yksin!
Lue eteenpäin, niin kuulet Sukkaproffan ja jalkahoitajan sukkavinkit kylmille jaloille!
”Kylmät jalat johtuvat useimmiten huonoista sukista. Silloin tarvitaan parempia sukkia.”
– Sukkaproffa
Kylmät jalat: Sukkaproffan 5 + 2 vinkkiä jalkojen palelun helpottamiseksi
Sukkaproffa on kalseita luentosaleja ja kosteita laboratorioita vuosikymmenten ajan hallinnut älykkö. Hän todella tietää, miltä kylmät jalat ja varpaat tuntuvat.
Nyt Sukkaproffan innovatiivinen tutkimusryhmä ahkeroi GreenGo:n tehtaalla tavoitteenaan tarjota jokaiseen jalkaan parhaimmat sukat.
Tässä Sukkaproffan parhaat vinkit kylmien jalkojen kesyttämiseen:
- Huolehdi, että jalassasi on kuivat sukat
Kosteat sukat ovat kaikkein kehnoin juttu, jos sinulla on usein kylmät jalat. Vaikka sukkasi olisivat paksut, ne eivät lämmitä, jos ne ovat kosteat tai märät. - Kylmät jalat eivät pärjää puuvillasukissa
Puuvillasukat imevät kosteutta tehokkaasti, mutta niiden kuivuminen jalassa kestää kauan. Koska kosteat sukat pahentavat jalkojen palelua, imukykyiset puuvillasukat eivät ole kylmille jaloille ja varpaille hyvä valinta. Puuvillasukat ovat myös usein turhan ohuet paleleville jaloille. - Valitse jalkaasi merinovillaa tai villaa
Merinovilla on erityisen hyvä materiaali suoraan ihoasi vasten, sillä se ei yleensä kutita edes herkkää ihoa. Villa lämmittää samalla kun se siirtää kosteuden iholtasi tehokkaasti pois, joten villaisissa ja merinovillaisissa sukissa palelevat jalat ovat hyvässä hoivassa. Mitä suurempi villan osuus sukan materiaalista on, sitä lämpimämpi sukka. - Pue useammat sukat päällekkäin
Kokeile useampia merinovillaisia tai villaisia sukkia päällekkäin. Suosittelemme ostamaan päällimmäiseksi puettavat sukat isommassa koossa, jotta saat sukat asettumaan päällekkäin mukavasti. - Ota käyttöön sisäkengät
Osa lattiamateriaaleista ovat todella kylmiä – tällaisia ovat esimerkiksi laminaatti- tai kivipinnat. Kylmät jalat ja varpaat saattavat tarvita lämmikkeekseen jotain sukkaa tukevampaa, joten voit myös kokeilla esimerkiksi nupukkinahkapohjaisia huopatossuja.
Jos ensimmäiset 5 vinkkiä eivät auta kylmien jalkojen kanssa, huomioi myös nämä:
- Vilkastuta verenkiertoasi taukojumpalla, jos kylmät jalat johtuvat pitkästä paikallaolosta.
- Hakeudu lääkäriin, jos jalkojesi palelu on häiritsevää hyvistä sukista ja liikunnasta huolimatta.
”Hakeutuu jalkaan pikimmiten, kun saavun kotiin. Huippu tuote.”
– Tiina / huopatossut nupukkinahkapohjalla
Kylmät jalat kaipaavat näitä valikoimamme lämpimimpiä tuotteita:
”Vajaa viikko ollut huopatossut käytössä ja olen erittäin tyytyväinen. Jalkoja ei enää palele, mutta tossut eivät kuitenkaan hiosta. Paras hankinta sisätossuiksi. Ehdottomasti suosittelen!”
– Tommi / huopatossut nupukkinahkapohjalla
6 syytä valita juuri GreenGo-sukat kylmiin jalkoihin
- Kaikki käyttämämme langat ovat turvallisia, testattuja, Öko Tex 100 -standardin täyttäviä eurooppalaisia lankoja.
- Käytämme vain mulesing-vapaata merinovillaa.
- Valmistamme kaikki sukkamme omassa tehtaassamme Suomessa, Pirkanmaan Orivedellä.
- Kokotaulukkomme on tarkka, joten sukkamme istuu jalkaasi hyvin.
- Toimitamme tilaamasi tuotteet 2–3 arkipäivässä.
- Yli 50 € tilaukset saat ilman postikuluja!
Jalkahoitaja Mari Lehtinen, mitä sinä vinkkaat avuksi heille, joilla on kylmät varpaat?
”Kylmille jaloille paras sukkamateriaali on merinovilla tai villa yhdistettynä keinokuituun. Nämä materiaalit siirtävät kosteutta pois iholta, eli pitävät kylmät jalat kuivina ja lämpöisinä.
Myös kengät vaikuttavat kylmiin jalkoihin ja varpaiden paleluun. Kenkien koko kannattaa valita suuremman jalkasi mukaan – käyntivaran tulisi olla n. 1,5 cm mitattuna pisimmästä varpaasta.
Liian pieniin kenkiin ei mahdu lämmintä sukkaa ja ilmaa palelevien varpaiden lämmöneristeeksi, ja lisäksi ne aiheuttavat muitakin jalkaongelmia, kuten vasaravarpaita, kovettumia, känsiä ja sisäänkasvavia kynsiä.”
Mari Lehtinen, jalkahoitaja, Punainen Apila
Hyvin istuvien sukkien salaisuus kylmille jaloille on tarkkaan mietitty kokotaulukko
Valmistamme sukkamme tarkasti suunnitellun kokotaulukon mukaan riippuen käytettävistä materiaaleista sekä sukan rakenteesta. Eri materiaalien joustoissa on suuria eroja ja tästä syystä kokonumerointi on erittäin tärkeää.
On kuitenkin varmaa, että ”yhdenkoon” sukka ei istu kenenkään jalkaan kunnolla. Ethän pue päällesi housujakaan, joiden koko on XS-L!
Kokonumerointi esim. keinokuitu- ja urheilusukissamme
• 37–38
• 39–40
• 41–42
• 43–44
• 45–47
• 48–50
Kokonumerointi esimerkiksi villa- ja froteesukissamme
• 34–36
• 37–39
• 40–42
• 43–45
• 45–47
Mikä näistä on paras sinun jalkaasi? Vai valitsetko sukkia lahjaksi varpaiden palelusta kärsivälle läheisellesi? Kurkkaa vaikka kengänpohjasta oikea koko, niin lahjahankintasi ei voi mennä pieleen.
Valitse laadukkaat, suomalaiset sukat käyttöösi nyt, toimitus vain 2-3 arkipäivää!