Turvonneet jalat

Lue Sukkaproffan vinkit, jos sinunkin jalat turpoavat!

Onko sinullakin turvonneet jalat? Kiristävätkö useimmat sukat jalkojasi epämukavasti joka puolelta tai jättääkö kireä varsi inhottavat jäljet nilkkaasi?

Sopivat sukat turvonneille jaloille ovat sellaiset, jotka eivät tee oloasi epämukavaksi.

Lue Sukkaproffan ja jalkahoitajan vinkit, mitä tehdä kun jalat turpoavat!

taustakuva_netti_1600px

”Turvonneet jalat viihtyvät joko erittäin pehmeissä ja kiristämättömissä sukissa, tai vaihtoehtoisesti turvotusta ennaltaehkäisevissä tukisukissa.”

– Sukkaproffa

Sukkaproffan 4 vinkkiä sinulle, jolla on turvonneet jalat:

Sukkaproffa on todellinen kokemusasiantuntija, jonka työpäivät ovat vuosikymmenten ajan sisältäneet staattista seisoskelua luentosalin edessä ja laboratoriopöytien ääressä. Hän tietää, miltä turvonneet jalat tuntuvat.

Nykyään hänen innovatiivinen tutkimusryhmänsä ahkeroi GreenGo:n tehtaalla tavoitteenaan tarjota jokaiseen jalkaan parhaimmat sukat.

Tässä Sukkaproffan vinkit, jos jalkasi turpoavat herkästi:

 1. Valitse pehmeät, kiristämättömät sukat
  Jos sukat kiristävät jalkaasi inhottavasti, kokeile pehmeästä bambusta tai merinovillasta valmistettuja sukkia. Kiinnitä huomiota sukan resoriin, ja valitse sellaiset sukat, joiden resorin kiristämättömyyteen on panostettu.
 2. Kokeile tukisukkia
  Suurimmalla osalla ihmisistä turvotus johtuu laskimoiden vajaatoiminnasta, jolloin veren paluu jaloista laskimoihin hidastuu, ja nestettä tihkuu hiussuonista kudoksiin. Tukisukkien idea onkin luoda jalkaan ulkoista painetta nilkasta alkaen, jotta lihasten on helpompi kuljettaa verta takaisin kohti sydäntä. Kun verenkierto jaloissa helpottuu, myös turvotus vähenee.
 3. Pidä jalat liikkeessä
  Jos teet istumatyötä, koukista ja ojenna nilkkoja pöydän alla, nouse välillä liikkumaan ja tehosta verenkiertoa jaloissa esimerkiksi varpaillenousun avulla.
 4. Juttele lääkärin kanssa
  Turvonneet jalat voivat kertoa myös esimerkiksi munuaisiin, maksaan tai sydämen liittyvästä sairaudesta. Jos jalat turpoavat poikkeuksellisen paljon tai vaiva ilmaantuu yhtäkkisesti, on sinun hyvä käydä lääkärissä.

”Loistavat päivittäisessä käytössä seisomatyössä! Antaa hyvä tuen kiristämättä liikaa, vaikka olenkin ”reilupohkeinen”.”

– Anu Nurminen / tukisukat

Tässä valikoimamme parhaat sukat sinulle, jolla on turvonneet jalat:

banneri_greengokauppa

6 syytä valita juuri GreenGo-sukat turvonneille jaloille

 1. Kaikki käyttämämme langat ovat turvallisia, testattuja, Öko Tex 100 -standardin täyttäviä eurooppalaisia lankoja.
 2. Käytämme vain mulesing-vapaata merinovillaa.
 3. Valmistamme kaikki sukkamme omassa tehtaassamme Suomessa, Pirkanmaan Orivedellä.
 4. Kokotaulukkomme on tarkka, joten sukkamme istuu jalkaasi hyvin.
 5. Toimitamme tilaamasi tuotteet 2–3 arkipäivässä.
 6. Yli 50 € tilaukset saat ilman postikuluja!

”Miellyttävät jalassa, pehmeä materiaali, kuitenkin hyvä tuki. Pese ja pidä!”
-Eeva Yrjänä / tukisukat

Jalkahoitaja Mari Lehtinen, mitä sinä vinkkaat avuksi henkilölle, jolla on turvonneet jalat?

Tukisukka on hyvä valinta silloin, kun kärsii lievistä laskimovaivoista sekä jos joutuu istumaan pitkiä aikoja esimerkiksi lennoilla. Kiristämätön, pehmeä sukka puolestaan on diabeetikolle hyvä.

Hyvä sukka myötäilee jalkaa eikä mene poimuille, joustava resori on kiristämätön ja jakaa painetta laajalle alueelle. Kiinnitä myös huomiota siihen, ettei sukassa ole häiritseviä saumoja sisäpuolella, sillä saumat painavat erityisesti turvonneita jalkoja herkästi.

Turvotusta vähentää yleensä myös riittävä veden huominen, jalkojen nostaminen kohoasentoon, tupakoinnin lopettaminen sekä ylipainon kohdalla laihduttaminen.”

Mari Lehtinen, jalkahoitaja, Punainen Apila

punainen_apila_mari

Hyvin istuvien sukkien salaisuus on huolellisesti suunniteltu kokotaulukko

Turvonnutta jalkaa kiristävä sukka on todellinen hiertymäriski. Tämän vuoksi valmistamme sukkamme tarkasti suunnitellun kokotaulukon mukaan riippuen käytettävistä materiaaleista sekä sukan rakenteesta.

Eri materiaalien joustoissa on suuria eroja ja tästä syystä kokonumerointi on erittäin tärkeää. On kuitenkin varmaa, että ”yhdenkoon” sukka ei istu kenenkään jalkaan kunnolla. Ethän pue päällesi housujakaan, joiden koko on XS-L!

Kokonumerointi esim. keinokuitu- ja urheilusukissamme
• 37–38
• 39–40
• 41–42
• 43–44
• 45–47
• 48–50

Kokonumerointi esimerkiksi villa- ja froteesukissamme
• 34–36
• 37–39
• 40–42
• 43–45
• 45–47

Mikä näistä on paras sinun jalkaasi? Vai valitsetko sukkia lahjaksi turvonneista jaloista kärsivälle läheisellesi? Kurkkaa vaikka kengänpohjasta oikea koko, niin lahjahankintasi ei voi mennä pieleen. 

Valitse laadukkaat, suomalaiset sukat käyttöösi nyt, toimitus vain 2-3 arkipäivää!

Kirjoita kommentti