Tukisukat (Lentosukat)

(5 tuotearviota)

10,00 

Tukisukat vähentävät jalkojen turvotusta ja ennaltaehkäisevät jalkojen väsymistä. Ne sopivat erityisesti staattista istuma- tai seisomatyötä tekeville sekä lentomatkustajille.

Näissä tukisukissa käytetään asteittaista puristusta, jossa puristus vähenee nilkasta ylöspäin kohti polvea.

Uutuus-tukisukkamme ovat pitkän tuotekehityksen laadukas lopputulos. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi sukat on testattu Salzmann Group:n laboratoriossa Sveitsissä.

Valitse laadukkaat tukisukat lievällä kompressiolla jokapäiväiseen käyttöön!

MATERIAALI: 80 % puuvilla, 15 % polyamidi, 5 % elastaani

Poista

Kuvaus

Kenelle tukisukat on tarkoitettu?

Tukisukat sopivat terveille naisten ja miesten jaloille.

Tukisukkia käytetään

 • vähentämään jalkojen turvotusta ja väsymistä
 • estämään lieviä laskimovaivoja
 • hoitamaan ja hidastamaan laskimovaivojen pahenemista.

Matkustamisen yhteydessä kevyitä tukisukkia tai lentosukkia suositellaan käyttämään yli kuuden tunnin lennoilla. Pitkä paikallaan istuminen altistaa mm. syvälle laskimotukokselle.

Myös staattista, pitkäkestoista istuma- tai seisomatyötä tekevät voivat hyötyä tukisukkien käytöstä, sillä tukisukat vähentävät jalkojen väsymistä ja estävät erityisesti istumatyössä ilmeneviä laskimovaivoja.

Huomaathan, että väärin käytetyistä tukisukista on enemmän haittaa kuin hyötyä! Lue siis huolella alla olevat sukkien käyttöohjeet.

 

Tukisukat ja pukeminen

Pue tukisukat heti heräämisen jälkeen, kun jalat ovat levänneet eikä niissä vielä ole turvotusta.

Useimmat tukisukkien käyttäjät pitävät tukisukkia aamusta iltaan, mutta sukkien kompressioon on tietenkin mahdollista totutella lyhyemmilläkin käyttöajoilla. Jos puet tukisukat keskellä päivää, pidä alaraajat koholla noin puoli tuntia ennen sukkien pukemista, jotta turvotus poistuu.

Tukisukkien puristuksen vuoksi tukisukkien pukeminen on normaalisukkien pukemista hankalampaa. Tärkeää on kuitenkin olla repimättä tukisukkia, sillä niiden kuidut hajoavat vääränlaisesta käytöstä.

 

Vinkkejä tukisukkien pukemiseen

Älä yritä pukea kuin tavallista sukkaa!
Älä ryttää sukan pitkää vartta kasaan kämmeniesi sisälle, jotta voisit työntää jalkaterän paikalleen. Kasaan rutistetun sukan kompression vuoksi jalka on todella vaikea saada mahtumaan sukan sisälle.

Pue tukisukka näin:

 1. Ota sukan yläreunasta kiinni molemmilla käsillä ja vedä sukka pitkänä jalkaasi niin ylös kuin se sujuvasti mahtuu. Tämän jälkeen asettele jalkaterä paikalleen.
 2. Nosta sukan varsi ylös niin, että sukan yläreunan ja polvitaipeesi väliin jää 2 sormen levyinen alue. Sukkaa ei siis saa vetää polvitaipeeseen saakka, vaikka kangasta riittäisikin!
 3. Lopuksi hiero sukka sileäksi ja rypyttömäksi – pidä huoli, että ylimääräinen materiaali leviää tasaisesti koko jalan mitalle.

 

Tukisukan kuuluu puristaa

Tukisukan tehtävä on puristaa voimakkaimmin nilkkaa, jotta veri kiertää jalan alaosista sydäntä kohti. Sukan puristuksen tulee keventyä asteittain polvea kohti. Juuri tämä ominaisuus erottaa tukisukan tavallisista sukista ja vähentää laskimovaivojen riskejä.

Jos et aiemmin ole käyttänyt tukisukkia, voit aloittaa totuttelun vaiheittain. Sukan puristus voi aluksi tuntua erikoiselta. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että tukisukan ei kuulu aiheuttaa kipua eikä jalkojen tunnottomuutta. Myöskään jalan väri ei saa lentosukkia käyttäessä muuttua.

Vääränkokoiset sukat ovat yleisin syy tukisukkien aiheuttamaan epämukavuuteen. Valitse siis tukisukan koko huolella.

 

Tukisukan materiaali sopii päivittäiseen käyttöön

Sukkien materiaali on 80 % puuvillaa, 15 % polyamidia ja 5 % elastaania.

Puuvilla on luonnonkuitu, se on pehmeä ja pitää jalan sopivan lämpimänä. Puuvilla myös hengittää hyvin ja sopii erityisen hyvin herkälle iholle. Nämä molemmat ominaisuudet ovat tärkeitä arkisukissa.

Polyamidi on tukisukan ominaisuuksien kannalta tärkeä tekokuitu, sillä se lisää sukan lujuutta ja joustavuutta. Polyamidi pitää huolen, että lentosukat eivät rypisty ja pääse hiertämään jalkaa. Polyamidia hyödynnetään paljon esimerkiksi sukkahousuissa.

Elastaani, eli lycra tuo lentosukkaan lopullisen joustavuuden. Elastaani on erittäin kestävää ja joustavaa kuitua.

 

Jos jalkasi väsyvät staattisessa istuma- tai seisomatyössä tai tarvitset lentosukkaa pitkille matkoille, osta tästä laadukkaat tukisukat jokapäiväiseen käyttöön!

Lisätiedot

Paino 0.095 kg
Koko

34-36, 37-38, 39-40, 41-42, 43-44, 45-47

Väri

nro: 55 musta, nro: 71 lime, nro: 87 pinkki

5 arviota tuotteelle Tukisukat (Lentosukat)

 1. Eeva Yrjänä

  miellyttävät jalassa,pehmeä materiaali,kuitenkin hyvä tuki.Pese ja pidä!

 2. Ilmi65 (varmistettu kirjoittaja)

  Kysyin neuvoa koon valintaan viestillä, mutta metsään meni… varrenpituus ja pohkeen ympärysmitta cm-lukuja voisi olla kokonumeron lisäksi.

 3. Anu Nurminen

  Loistavat päivittäisessä käytössä seisomatyössä! Antaa hyvä tuen kiristämättä liikaa, vaikka olenkin ”reilupohkeinen”

 4. Sari (varmistettu kirjoittaja)

  Olisipa kiva iso jalkaisena, että olisi pinkit ja vihreät koot myös saatavana isommassakin koossa..

 5. Saila (varmistettu kirjoittaja)

  Tosi hyvät jalassa. Kerrankin mitta riitti pitkä sääriselle.

Lisää arvio