Kylmät, hikoilevat jalat – millaiset sukat ovat parhaat?

Onko sinulla samaan aikaan kylmät ja hikiset jalat? Kylmän hikiset jalat ovat ärsyttävä vaiva, mutta tähänkin ongelmaan on tarjolla ratkaisuja. Usein vastaus löytyy nimittäin yllättävän läheltä; sukkalaatikostasi.

Tässä blogissa kerromme millaiset sukat ovat paras valinta, kun haluat pitää jalat lämpiminä, mutta kuivina. Olipa kyse sitten talvisesta kävelyretkestä tai pitkästä päivästä toimistossa, oikeanlaiset sukat voivat tehdä suuren eron kylmiin, hikoileviin jalkoisi. 

Lue myös: Kylmät jalat ja varpaat

Mistä hikoilevat, kylmät jalat johtuvat?

Jos kärsit kylmän hikisistä jaloista, et ole tilanteesi kanssa yksin, sillä vaiva on varsin yleinen. Jalkojen kylmyys voi johtua esimerkiksi huonosta verenkierrosta, kun taas liian tiukat ja huonosti hengittävät jalkineet tai sukat voivat aiheuttaa hikoilua. Syynä voi myös joissakin tapauksissa olla jokin hormonaalinen muutos tai esimerkiksi kilpirauhasiin liittyvä sairaus. 

Sukkien valinta on tärkeä osa palelun ja hikoilun estämistä. Jos taas valitset sukkasi väärin, saatat pahentaa ongelmaa. 

Jotta jalkasi pysyisivät kuivina ja lämpiminä, on tärkeää, että käytät hengittävää, mutta lämmintä materiaalia. Esimerkiksi merinovilla ja bambu ovat loistavia kylmille, hikoileville jaloille. Tekniset sukat voivat myös olla hyvä vaihtoehto hikoiluun, vaikka ne eivät välttämättä lämmitä jalkaa yhtä hyvin kuin luonnonmateriaalit. 

“Ihan luottosukat sekä töissä että vapaa-ajalla! Pari vaellusta tehnyt näillä sekä kylmemmillä keleillä käyttänyt töissä. Ei hierrä, pysyy tiiviisti jalassa, lämmittää, hengittää ja kestää konepesua. Olen antanut lahjaksi ja saanut hyvää palautetta myös sukkiensaajilta 🙂” – Outi, ohut merinovillasukka

Haluatko selvittää millaiset sukat sopivat sinulle parhaiten?

Tee Sukkaproffan testi »

Mitä on tärkeää ottaa huomioon valittaessa sukkia kylmille ja hikisille jaloille?

Kun lähdet ostamaan sukkia kylmille ja hikisille jaloille, on tärkeää, että otat huomioon erityisesti kaksi asiaa:

  1. Materiaali: Kun sinulla on kylmät ja hikoilevat jalat, on tärkeää valita lämmin, mutta hengittävä materiaali. Luonnonmateriaalit, kuten merinovilla on ihanteellinen materiaali pitämään jalat lämpiminä ja kuivina. Merinovilla on materiaalina hengittävä ja samalla antibakteerinen, mikä auttaa ehkäisemään hajujen muodostumista. Se on myös erityisesti tunnettu lämmittävistä ominaisuuksistaan. 
  2. Istuvuus: Toinen tärkeä asia sukkia valitessa on sukan istuvuus. Väärän kokoinen sukka hiertää, kun se valuu myttyyn kengän kärkeen tai jää löysälle esimerkiksi kantapään alueelta. Jos vääränkokoinen sukka on hikinen, hiertää se entistä todennäköisemmin. On siis tärkeää, että ostat juuri sinulle sopivat sukat, kun vaivanasi on hikoilevat ja kylmät jalat. 

Valitse hikoileviin ja kylmiin jalkoihin sukat, jotka eivät hierrä

Jos sinulla on kylmän hikiset jalat, on oleellista myös valita sukat, jotka istuvat hyvin, eivätkä aiheuta hiertymiä. GreenGo:n sukat on suunniteltu tarkan kokotaulukon mukaan, jossa on otettu huomioon eri materiaalit sekä sukan rakenne.

Eri materiaalien joustoissa on isoja eroja, minkä vuoksi tarkka numerointi on tärkeää. “Yhdenkoon” sukka ei varmasti istu kenenkään jalkaan kunnolla, sillä ethän osta muitakaan vaatteita, joiden kokohaitari on XS-L!

Kokonumerointi esim. keinokuitu- ja urheilusukissamme
• 37–38
• 39–40
• 41–42
• 43–44
• 45–47
• 48–50

Kokonumerointi esimerkiksi villa- ja froteesukissamme
• 34–36
• 37–39
• 40–42
• 43–45
• 45–47

“Parhaat merinosukat jotka olen koskaan ostanut. Kevyet, ohuet, kestävät pesua hyvin. Parasta kaikessa on kokoluokitus: 43-44! Ei enää liian pieniä 39-42:sia tai liian suuria ja huonosti istuvia 43-46:sia vaan omaan jalkaan sopivat sukat. Kiitos tuhannesti!” – Johanna, ohuet merinovillasukat

Kuusi syytä valita GreenGo-sukat, jos sinulla on kylmät ja hikoilevat jalat

  1. Kaikki käyttämämme langat ovat turvallisia, testattuja, Öko Tex 100 -standardin täyttäviä eurooppalaisia lankoja.
  2. Käytämme vain mulesing-vapaata merinovillaa.
  3. Valmistamme kaikki sukkamme omassa tehtaassamme Suomessa, Pirkanmaan Orivedellä.
  4. Kokotaulukkomme on tarkka, joten sukkamme istuu jalkaasi hyvin, eikä aiheuta ylimääräisiä hiertymiä.
  5. Toimitamme tilaamasi tuotteet 2–3 arkipäivässä.
  6. Yli 50 € tilaukset saat ilman postikuluja!

Onko ongelmanasi hikoilevien kylmien jalkojen sijaan turvonneet jalat?

Turvonneisiin jalkoihin sopivat parhaiten kiristämättömät sukat tai vaihtoehtoisesti turvotusta ennaltaehkäisevät kompressiosukat. 

  1. Kiristämättömät sukat. Voit kokeilla esimerkiksi pehmeästä bambusta tai merinovillasta valmistettuja sukkia. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota sukan resoriin ja sen kiristämättömyyteen. Esimerkiksi kiristämätön hopeasukka voi olla toimiva valinta turvonneille jaloille. 
  2. Tukisukat. Useimmiten turvotus johtuu laskimoiden vajaatoiminnasta, jolloin veren paluu jaloista laskimoihin hidastuu, ja nestettä tihkuu hiussuonista kudoksiin. Tukisukat luovatkin ulkoista painetta, jotta lihasten on helpompi kuljettaa verta takaisin sydäntä kohti. Tukisukkien ansiosta verenkierto siis helpottuu, jonka myötä myös turvotus vähenee.

Supersuositut huopatossumme ovat myös loistava valinta hikoileville ja kylmille jaloille

Sisätossut ovat hyvä vaihtoehto villasukille, jos sinulla on kylmät, hikoilevat jalat. Lämpimästä luonnonmateriaalista valmistetut tossumme eristävät lämpöä, mutta hengittävät niin, etteivät jalat hikoile turhaan. Laadukkaasti tehdyt tossut myös näyttävät hyvältä ja kestävät pitkään. 

Käy tutustumassa lisää huopatossuihimme!

“Vajaa viikko ollut huopatossut käytössä ja olen erittäin tyytyväinen. Jalkoja ei enää palele, mutta tossut eivät kuitenkaan hiosta. Paras hankinta sisätossuiksi. Ehdottomasti suosittelen!” – Tommi, huopatossut

“Ekat tossut ollut nyt vajaan viikon käytössä. Aivan ihanat; ei hiosta, jalat ei palele ja mukavat jalassa. Nyt tilasin toiset jotka vien töihin toimistotossuiksi. Olen villasukkien suurkuluttajia, mutta nyt on kyllä kovan luokan vastus nää tossut. Vahva suositus 👍🏻” – Miia, huopatossut

Lue myös: Lämpimät tossut – tämä verkkokauppamme hittituote myydään kerta toisensa jälkeen loppuun

Parhaat sukat kylmille hikoileville jaloille

Jos sinulla on hikoilevat jalat, toimivat seuraavat sukat hyvin:

Kirjoita kommentti