Ale!

Ohut Merinovillasukka raidallinen

(1 tuotearvio)

3,00 

LAADUKAS MERINOVILLASUKKA KIRISTÄMÄTTÖMÄLLÄ VARRELLA.

NYT MYÖS RAITA-SUKAN YSTÄVILLE KAHDESSA ERI VÄRISSÄ.

Ohut merinosukka sopii niin arkikäyttöön kuin alussukaksi paksumman merinovillasukan alle. Tätä sukkaa voit siis käyttää hyvin myös paksumman sukan alla ja näin se tuottaa lisälämpöä kerrospukeutumisen tavoin.Merinovilla on 100% luonnonmateriaali. Koostumuksensa ansiosta sukka on kosteudensiirto- ja lämmöntasaus ominaisuuksiltaan erinomainen. Merinovilla on myös antibakteerinen materiaali joten se pitää jalkasi raikkaana. Merinovillasukat voi pestä huoletta myös pesukoneessa nurinpäin käännettynä, mutta merinovillaa sisältävät tuotteet voi raikastaa myös vain tuulettamalla. Ei rumpukuivausta.

Koostumus: 80% merinovilla, 15% polyamidi, 5% elastaani

Jos etsit matalavartisempia merinovillasukkia, niin tutustu koko merinovillasukkien valikoimaamme täältä.

Merinovillasukat ovat yksiä halutuimpia ja kysytyimpiä sukkia riippumatta käyttötarkoituksesta. Ne ovat loistavat urheiluun, ulkoiluun, työntekoon ja vapaa-aikaan. Merinovillasukat ovat pehmeät, ne hengittävät hyvin, eivät haudo kosteutta ja pitävät jalat lämpöisinä.

Valmistamme kaikki merinovillasukat ja muut sukkamme Suomessa omalla Oriveden tehtaallamme.

Poista
Tuotetunnus (SKU): 791 Osastot: , , , , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

7 syytä, miksi merinovillasukat ovat niin suosittuja

1) Merinovilla ei kutita

Villa saattaa tuoda mieleesi raskaan ja kutittavan materiaalin. Merinovilla ei kuitenkaan kutita, mikä on hyvin epätavallista villaiselle tuotteelle. Oli käytössäsi sitten merinovillasukat, -pipo tai -paita, niin tuote on aina täysin ”kutina-vapaa”.

2) Merinovillasukat ovat lämpöiset myös märkänä

Vaatteen lämpimyys perustuu siihen, kuinka paljon se sitoo itseensä ilmaa. Esimerkiksi kireät uimahousut sitovat lämpöä täysin eri lailla kuin paksu untuvatakkia. Merinovilla sitoo lämmintä ilmaa paremmin kuin mikään muu kuitu tässä maailmassa. Siksi se on niin suosittu materiaali. Erikoista merinovillassa on se, että se on lämmin myös märkänä. Lisäksi se kuivuu erittäin nopeasti hengittävyytensä ansiosta.

3) Hengittävä, ei hiosta edes kesäisin

Merinovillaa voidaan pitää älykkäänä materiaalina, jonka luonto on itse luonut. Merinovillasukat, kuten kaikki muutkin merinovillatuotteet, huomioivat kehosi lämpötilan ja reagoivat siihen. Ihosi ja sukan välissä olevaa tilaa kutsutaan ns. mikroilmastoksi. Silloin kun lämpötila kasvaa ja ihosi kuumenee, merinovillasukassa oleva kosteus vapautuu nopeammin ja viilentäen mikroilmastoa ihosi ja vaatteen välissä.

4) Merinovillasukat ovat ihanan pehmoisia

Perinteiset villatuotteet ovat lämpimiä, mutta merinovillaan verrattuna ne ovat hieman karheampia ja joustamattomampia. Tämä johtuu siitä, että tavallisen villan kuiturakenne on erilainen kuin merinovillan kuiturakenne. Merinovilla on pitkää, ohutta ja joustavaa materiaalia, minkä ansiosta merinovillasta valmistetut tuotteet ovat ohuita ja kevyitä, mutta silti yhtä lämpimiä kuin paksut villatuotteet.

Merinovillan ohuuden ja joustavuuden ansiosta merinovillasukat muotoutuvat jalkaasi hyvin. Se saa aikaan pehmeyden tunteen.

5) Aina kuiva tunne

Merinovillalla on hämmästyttävä kyky siirtää kosteutta pois iholtasi. Tämä johtuu siitä, että merinovilla imee itseensä kosteutta tehokkaasti. Se voi imeä itseensä yli 25 % oman painonsa verran kosteutta, mutta tuote tuntuu silti kuivalta.

Kun merinovillasukat imevät kosteutta iholtasi, niin materiaali haihduttaa sitä samaa tahtia höyryksi ilmaan.

6) Merinovillasukat sopivat kesään ja talveen

Merinovillasukat sopivat lämpimyydensä ansiosta kaikista kylmimmillekin vaelluksilla. Samalla ne sopivat sukaksi myös kuumimman kesäpäivän kaupunkikierrokselle. Tämä johtuu puhtaasti aiemmin luetelluista ominaisuuksista, eli merinovillan kyvystä mukautua kehon lämpötilaasi, sitoa kosteutta ja sitoa lämpöä sen hetken tarpeen mukaan.

7) Merinovilla on antibakteerista materiaalia

Merinovilla ikään kuin puhdistaa itseään jatkuvasti. Se haihduttaa hajua aiheuttavat molekyylit reagoimalla hapen kanssa. Siksi se on antibakteerinen, eikä vaadi konepesua kuin äärimmäisen harvoin. Pelkkä tuuletus riittää.

Merinovillasukat ja niiden hoitaminen

Merinovillasukat ovat helppohoitoisia, koska niitä suositellaan pestävän mahdollisimman vähän. Tämä johtuu siitä, että merinovilla on antibakteerista materiaalia. Siksi merinovillasukat eivät haise likaantuessaan samalla tapaa kuin täyssynteettiset sukat.

Hoito-ohje on siis seuraava: käytä merinovillasukkia mahdollisimman usein säällä kuin säällä ja pese niitä mahdollisimman harvoin. Sukille riittää yleensä pelkkä tuuletus.

Kun peset merinovillasukkasi, niin pese sukat aina nurin päin 30-40 asteessa. Näin minimoit villalle ominaisen nyppyyntymisen. Emme suosittele käyttämään huuhteluainetta tai rumpukuivausta. Merinovillasukat tykkäävät mahdollisimman hellävaraisesta pesusta, jossa käytetään nestemäistä pesuainetta.

Mitä merinovilla on?

Merinovilla on keritty merinolampaasta. Merinolampaiden villa on kehittynyt evoluution myötä ainutlaatuiseksi. Merinolampaita laidunnetaan alueilla, joilla on hyvin vaihtelevat olosuhteet, esimerkiksi Alpeilla tai Uusi-Seelannissa. Näillä alueilla sää vaihtelee mm. korkeuserojen myötä äkisti, minkä takia lampaiden villan on täytynyt mukautua sopimaan sekä kylmään että kuumaan ilmaan ”samaan aikaan”, jotta lampailla olisi mahdollisimman mukava olla.

Lopulta kehittyi villakuitu, joka on erittäin ohutta, pehmeää, hengittävää ja joustavaa. Näin se sopii samaan aikaan sekä kylmään että lämpimään ilmastoon.

Merinovillasukkien muut materiaalit

Polyamidi on tekokuitu, jonka ansiosta merinovillasukat ovat normaalia kestävämpiä ja joustavampia. Polyamidi on niin kestävää materiaalia, että sitä käytetään lähes kaikissa urheiluun tarkoitetuissa sukissa. Polyamidille tyypillistä on myös se, että se ei rypisty. Polyamidilla varustetut merinovillasukat ovat siis omiaan pitämään muotonsa ja istumaan jalkaasi miellyttävällä tavalla. Sen ansiosta sukka ei myöskään hierrä, vaan joustaa jalan liikkeiden mukaan.

Elastaani antaa merinovillasukille viimeisteltyä joustavuutta. Elastaani on yksi kestävimmistä ja joustavimmista kuiduista. Siksi voit olla varma, että nämä sukat istuvat jalkaasi todella hyvin.

Tilaa itsellesi laadukkaat merinovillasukat valikoimastamme!

Lisätiedot

Paino 0.090 kg
Koko

34-36

Väri

harmaa/musta, harmaa/fuksia

1 arvio tuotteelle Ohut Merinovillasukka raidallinen

  1. Iina (varmistettu kirjoittaja)

    Ihanat sukat! Pehmeät vielä parin pesun jälkeen, useammin en ole vielä ehtinyt pestä. Sukat eivät ole kutistuneet pesussa. Sopivan kokoiset, eivät kiristä/valu. Hinta edullinen kotimaiselle merinovillasukalle. Nopea toimitus!

Lisää arvio